skip to Main Content

 Afgelopen woensdag verzamelden de scholen van Langedijk zich bij Zwembad de Bever om te strijden voor de felbegeerde wisselbeker tijdens de Schoolzwemwedstrijden. 

Om 15.00 werd het startschot gegeven en gingen de Schoolzwemwedstrijden van start. Tijdens de jaarlijkse Schoolzwemwedstrijden, georganiseerd door ZPC de reuring, laten kinderen van verschillende scholen uit Langedijk hun zwemkunsten zien. Dit jaar deden er 133 kinderen van 8 verschillende scholen mee.

Met een prachtige duik doken de deelnemers het water in om daarna hun afstand te zwemmen. Schoolslag, borstcrawl, rugcrawl, alle zwemslagen zijn voorbij gekomen. Na zelf gezwommen te hebben bleven de kinderen, samen met de andere toeschouwers, hun klasgenoten langs de kant aanmoedigen.

Tijdens de prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat de JD van Arkelschool de eerste prijs won, klassen van de Phoenix eindigden op de tweede en derde plaats. Zij zijn allemaal doorgeplaatst naar de provinciale Schoolzwemwedstrijden om daar hun zwemtalent te laten zien. De Phoenix is met de wisselbeker naar huis gegaan. Na een gezellige en sportieve dag zijn alle kinderen naar huis gegaan met een lintje.

Voor meer informatie over Zwembad de Bever kunt u terecht op www.zwembaddebever.nl of onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/ZwembaddeBever/

Back To Top