skip to Main Content
Zwembad de Bever is nog gesloten, houd onze Social Media in de gaten voor meer informatie!

Versoepelingen vanaf 1 juli

Beste Bever bezoeker,

Vanaf 1 juli zijn er weer maatregelen versoepeld in Nederland. Sportscholen mogen weer open, jongeren tot 18 jaar hoeven geen afstand meer te houden van elkaar, maar voor volwassenen blijft de norm 1,5 meter afstand. Ook bij de Bever zijn er weer veranderingen, daar lees je alles over in deze nieuwsbrief.

De algemene hygiëneregels blijven natuurlijk van toepassing:

  • Blijf thuis als jij of iemand van je huishouden de afgelopen 24 uur symptomen heeft (gehad) of positief is getest op Corona.
  • Ga meteen naar huis als er tijdens het zwemmen klachten ontstaan, zoals een neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Houd 1,5 meter van iedereen buiten jouw huishouden (met een uit zondering voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en kinderen t/m 12 met volwassenen).
  • Ga thuis voor het zwembad bezoek naar het toilet.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Desinfecteer je handen bij de ingang van het zwembad.

De grootste verandering die van toepassing is op het zwembad is dat jongeren tot 18 jaar geen afstand van elkaar meer hoeven te houden. Daarom mogen kinderen en jongeren t/m 17 jaar in het recreatiebad! We houden het uurtje van 17.00 tot 18.00 er wel nog in, zo kunnen 18+’ers ook nog even in het recreatiebad.

De zwembond heeft besloten dat er tijdens het banenzwemmen  geen afstand meer gehouden hoeft te worden. We hebben gemerkt dat veel bezoekers het toch fijn vinden om in een rondje te zwemmen. Als het rustig is kun je gewoon baantje zwemmen, mocht het drukker worden dan gaan we weer over op rondjes. Vind je het fijner om rondjes te zwemmen, ook als het rustig is? Overleg dan even met de andere zwemmers of meld het even bij een van de toezichthouders.

Direct na het zwemmen is de 1,5 meter regeling weer van toepassing.

We vragen jullie om thuis, voor het zwemmen, gebruik te maken van het toilet. Maar onze toiletten zijn gewoon open. Je kunt gebruik maken van onze desinfecteermiddelen om voor en na het toilet gebruik de toiletbril, drukknop, deurknop en slot te desinfecteren. Graag daarna even goed handen wassen.

Omkleden kon een hele tijd alleen in de wisselkabines in de dameskleedkamer, vanaf 1 juli gaat de herenkleedkamer ook weer open! Hier kunnen de heren gebruik maken van de wisselkabines en het omkleedhok. Let hierbij wel op het houden van 1,5 meter van anderen!

In verband met schoonmaken en gebruik van de kleedruimtes vragen we jullie om kleding en tassen nog steeds mee te nemen naar het bad. Wij maken de kleedkamers meerdere keren per dag schoon.

Onze looproutes zijn voorlopig nog van toepassing om goed 1,5 meter afstand te kunnen houden van anderen. Ook blijven we werken met reserveringen. Het is belangrijk dat we registreren wie er op welk tijdstip komen zwemmen. Bij een eventuele Corona uitbraak kunnen we alle bezoekers die op hetzelfde tijdstip kwamen zwemmen bereiken. Na 14 dagen worden je gegevens vernietigd.

De afgelopen weken hebben jullie je super goed gehouden aan de Corona maatregelen, daar voor willen we jullie bedanken! Omdat het zo goed is gegaan kan er nu versoepeld worden. We hopen dat we dit met z’n allen vol kunnen houden en langzaam steeds meer regels kunnen verruimen.

Tot snel!

Team de Bever

Back To Top